Adverteren op Amazon

Amazon, één van de grootste e-commerce platformen ter wereld genereert heel veel online omzet. Via het verkopen op de marktplaats van Amazon kun je hiervan profiteren. Om succes te hebben op Amazon is het cruciaal dat je de juiste marketingstrategie en productfocus kiest.

Campagnes op Amazon

  • Opzetten en uitbouwen van internationale CPC campagnes
  • Producten optimaliseren voor Amazon
  • SEO & conversie optimalisatie
  • Optimalisatie Amazon Storefront
  • Gebruik van de marketingtool ProfitWiser
  • Complete dienstverlening vanaf € 500,- p.m.

Vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan!

0 mld
e-commerce omzet
0 %
zoekt via Amazon
0 mln
prime klanten

Adverteren op Amazon

Verkoop je al via Amazon? In dat geval heb je de mogelijkheid om te adverteren op Amazon. Amazon kent hiervoor verschillende advertentiemogelijkheden, zoals Sponsored Products en Sponsored Brands. Het opzetten en optimaliseren van succesvolle advertentiecampagnes biedt veel kansen. Let op, het vraagt wel om specifieke kennis. Adverteren is onlosmakelijk verbonden met succes op Amazon. Naast het feit dat je erachter komt welke zoekwoorden veel gebruikt worden (handig voor je SEO!), verhoogt een goede productadvertentie je verkoop en meer verkopen leidt tot meer reviews.

Sponsored Products

Met Sponsored Products sta je op zoekwoordniveau met je product opvallend tussen de andere producten. Je kan zelf manuele campagnes aanmaken waarmee je exact bepaalt op welke woorden je wel en niet vindbaar wilt zijn of je zet geautomatiseerde campagnes op, waarbij Amazon zelf de match bepaalt op basis van machine-learning. Wat is het beste voor jouw product? Volgens experts heeft machine learning de toekomst en is dit aan te raden wanneer je snel een product onder de aandacht wil brengen op Amazon. Manuele campagnes zijn lucratief wanneer je top sellers hebt die het hele jaar door goed lopen. Wij adviseren je wat voor jou het beste is en helpen bij de uitvoering.

Sponsored Brands (voor merken)

Adverteren door middel van Sponsored Brands is alleen mogelijk voor merken met een Amazon Storefront. Heb je je merk Europees geregistreerd, dan kan je via Brand Registry een Storefront inrichten met de look en feel van jouw merk. Met een Sponsored Brand advertentie sta je helemaal bovenaan de zoekresultaten. In de deze advertentie is ruimte voor een link naar je eigen Amazon Storefront en drie relevante producten. Deze advertentievorm is interessant om je merk op relevante zoekwoorden onder de aandacht te brengen.

Wij halen het beste uit jouw Amazon campagnes

Adverteren kost natuurlijk geld en deze kosten komen bovenop de provisie die je sowieso moet afstaan. Het is bijna onmogelijk om met de backend van Amazon voor al je producten de winstgevendheid bij te houden. Wij helpen jou met het opzetten en optimaliseren van advertentiecampagnes.

 

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Persoonlijk advies nodig?

Geen probleem! Wij helpen je graag verder aan de telefoon of via een afspraak. Bel ons.

Joyce
Business adviseur

T: 088 339 76 78
E: [email protected]

Partners en awards